LANNAN SEPAROINTI- JA VÄLITYSPALVELU

Lannasta  kierrätyslannoitteeksi tai edelleen jatkojalostettavaksi

separointi

Separointi tehostaa lietelannan käsittelyä maatiloilla. Separoinnilla saavutetaan useita hyötyjä, kuten esimerkiksi separoidun nestejakeen tehokkaampi levitys, sekä parempi lannoitevaikutus. 

Lannasta separoitu kuivajae on monipuolisesti hyödynnettävissä oleva raaka-aine, niin maatilan omassa käytössä kuin markkinoilla kehittyvissä uusissa innovatiivisissa käyttömahdollisuuksissa.

Kaikki mobiiliseparointilaitteistollamme separoitava kuivajae voidaan käyttää maatilalla lannoitteena. Vaihtoehtoisesti kuivajae voidaan jatkojalostaa uusiksi kierrätyslannoitetuotteiksi tai hyödyntää ensin energiana biokaasulaitoksissa.

Asiakkaitamme ovat sekä lantaa tuottavat maatilat että separoitua kuivajaetta hyödyntävät jatkojalostajat, kuten biokaasulaitokset. 

Asiantuntijamme suorittavat maatiloilla yksilöllisiä kartoituksia, jossa selvitetään separoidun kuivajakeen jatkojalostuspotentiaali alueellisesti. Kartoituksen ideana on yhdistää kuivajakeen tuottajat ja jatkojalostajat kannattavasti. 

Separoidun kuivajakeen välityspalvelua tuotetaan tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan myös tiloille, joilla on jo oma kiinteä separaattori ja/tai biokaasulaitos. 

 

Mitä hyötyä separoinnista on maatiloille?

R

Helpottaa arkea ja säästää aikaa.

R

Ei vaadi kalliita investointeja omaan kalustoon. 

R

Mahdollistaa toiminnan tehostamisen viljelypinta-alaa lisäämättä. 

R

Antaa tilaisuuden pienentää tilan hiilijalanjälkeä. 

R

Separoitavan raakalietelannan kuivajaeosuudelle on jatkojalostuspotentiaalia markkinoilla. Lisäpalveluna kartoitamme tilalle hyödyllisimmät vaihtoehdot.* 

* Kunnianhimoisena tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa kaikki laitteistollamme separoitava kuivajae joko hyödynnetään tiloilla, jatkojalostetaan kierrätyslannoitetuotteiksi tai hyödynnetään ensin energiana biokaasulaitoksissa. 

separointikapasiteetti

Lannan separointi- ja välityspalvelun arvoketju

Ruthon Services lannan käsittely ja välityspalvelu kuvattuna

Ota yhteyttä ja kysy lisää separointi- ja välityspavelusta:

Heikki Ala-Mäyry

+358 45 135 3745

Tai jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä